A mennyiséget érdemes alapból megduplázni, hogy 2-3 nap múlva is legyen még pár elrejtett kocka a hűtő valamelyik sarkában.
Az alaphoz magunk is ledarálhatjuk a háztartási kekszet, de én még ezt a lépést is megspórolom, darált kekszet veszek hozzá. Ha szeretnénk feldobni valamivel, akkor keverhetünk a masszába darabolt diót/mogyorót/pisztáciát is.
Hozzávalók (kb. fél gáztepsi méretű tálhoz)
- 50 dkg háztartási keksz (lehet darált is)
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 rúd vanília vagy 1 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg nádcukor
- 2 dl tej
- ízlés szerint rum vagy aroma
Tetejére
- 15 dkg csokoládé (nálam fele-fele arányban tej- és étcsoki)
- 1 ek olaj
A tejet a cukorral és a vajjal lábosban vagy a mikróban addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A meleg keveréket ráöntjük a kekszre és ízlés szerint adunk hozzá rumot (nálam kb. 4 cl).
Alaposan összedolgozzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
Néhány órára hűtőbe tesszük, majd megolvasztjuk a csokit az olajjal és egyenletesen elkenjük a süti tetején.
Visszatesszük a hűtőbe, érdemes egy éjszakát pihentetni. Másnap tetszés szerinti szeletekre vágjuk és kínálhatjuk.
Ha szeretnénk a boltihoz hasonlót készíteni, akkor vágjuk téglalapokra és csomagoljuk be alufóliába, majd valamilyen papírba.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése