Ez az almás süti dél-nyugat Anglia (Somerset és Dorset megye) sajátja, és hidegen-melegen egyaránt szívesen fogyasztják.
Sok receptet fogok ebből a könyvből elkészíteni...hogy miért éppen ez lett az első? A válasz rém egyszerű, a pulton pihenő almák már kezdték feladni reményt, hogy valaha is felhasználom őket (félő volt, hogy a szemetesbe vetik magukat).
Remek kis sütemény lett, ízletes, szaftos, olyan "kérek még egy szeletet" típus.
Hozzávalók (18 cm-es tortaformához)
- 12,5 dkg vaj
- 17,5 dkg barna cukor
- 2 tojás
- 22,5 dkg liszt
- 2 tk. sütőpor
- 1 tk fűszerkeverék (én gyömbért és szegfűszeget használtam)
- 1 tk fahéj
- 45 dkg alma (hámozva, darabolva)
- kevés tej
Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Keverjük bele a lisztet, sütőport, fűszereket. Ha szükséges, kevés tejjel lazítsunk az állagán, hogy könnyedén tudjuk a formába önteni.
Végül alaposan, de óvatosan forgassuk bele az almadarabokat. (én egy kis citromlevet is adtam hozzá)
Papírral béleljük ki a tortaformát, töltsük bele a masszát.
170°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 1,5 óráig sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése