Sokféle módon ízesíthetjük, tehetünk bele mandulát, mogyorót, kevés gyümölcsöt, de hagyhatjuk "üresen" is. Én egy kis aszalt vörös áfonyával dobtam fel. Csokoládé-imádóknak kötelező recept következik.
Hozzávalók (27*17 cm-es tepsiben sütve)
- 18 dkg fehér csokoládé
- 12 dkg vaj
- 2 tojás
- 4 ek. cukor
- fél tk. vanília aroma
- kevés citromlé (vagy aroma)
- 10 dkg liszt
- néhány szem aszalt vörös áfonya
A csokit és a vajat összeolvasztjuk. Nekem erre a bevált módszerem a következő. Mikróban majdnem készre olvasztom a csokit, majd beledobom az apróra vágott vajat és visszateszem néhány pillanatra a mikróba. Alaposan összekeverem, hogy szép, sima masszát kapjak. (épp csak langyosan lesz)
Kikeverjük a cukrot a tojásokkal, vaníliával, citromlével majd hozzácsurgatjuk a vajas csokit és összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a lisztet.
Tepsibe öntjük és néhány szem áfonyát szórunk a tetejére (én a jól bevált brownie sütőformámat használtam) majd 180°C-ra előmelegített sütőbe dugjuk.
Kb. 20 perc alatt elkészül.
Megvárjuk, amíg legalább langyosra hűl, tovább már úgysem bírjuk megállni a kóstolást, annyira szuper illatok hagyják el a konyhát. :)
Jó étvágyat mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése