2013. november 12., kedd

Túrókrémes muffin

Ez a recept szintén a Desszertőrült-ben található. (legszívesebben egy nap alatt végigsütném az összeset...már ha kivitelezhető lenne) Semmilyen kérdés nem merült fel bennem, egyszerűen tökéletes, így ahogyan van! :)
Egy apró megjegyzésem azért van: ilyen finom túrókrémet még életemben nem ettem! Javaslom a hangulatjavítóként való alkalmazását!

Hozzávalók (12 darabhoz)

Tésztához:

  • 36 dkg natúr joghurt
  • 1 nagy tojás
  • 65 ml olaj
  • 1,5 tk vaníliás cukor
  • 34,5 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 púpozott tk sütőpor
  • fél tk szódabikarbóna
  • csipet só

Túrókrémhez:

  • 16 dkg túró
  • 16 dkg teavaj
  • 16 dkg tej (igen, ilyen mértékegységben van megadva, tessék kimérni :)  )
  • 2 dkg vaníliás pudingpor
  • 5 dkg cukor
  • negyed citrom reszelt héja
  • fél vanília rúd kikapart magja


Díszítéshez:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • szórócukor

Először elkészítjük a tésztát, ehhez egy nagy tálban kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot, tojást, olajat és vaníliás cukrot. Egy másik tálban összevegyítjük a maradék száraz hozzávalókat, majd több részletben hozzáadjuk a joghurtos masszához. Nem szükséges gépi habverőt használni, egy fakanállal néhány mozdulattal össze tudjuk keverni a száraz és nedves alapanyagokat.
Kapszlikkal kibéleljük a formákat és háromnegyedig töltjük tésztával, majd 190°C-ra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 20-25 perc alatt készülnek el.
Megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, addig el is készíthetjük a krémet.
Először a pudingport főzzük fel a tejjel, vaníliával és citrommal a csomagolás szerint, hagyjuk kihűlni.
A túrót törjük át szitán, majd kanalanként keverjük a már kihűlt pudinghoz.
A szoba-hőmérsékletű vajat alaposan habosítsuk fel (használjuk a mixer magasabb fokozatait) majd a túrós-pudingos masszát több részletben adjuk hozzá, és keverjük simára.
A krémet habzsákba töltjük és körkörösen a muffinok tetejére halmozzuk.
Tálalhatjuk így is, de ha fagyimuffint szeretnénk belőle varázsolni, akkor tegyük be a hűtőbe néhány órára, hogy a krém alaposan megszilárduljon.
Olvasszuk meg a fehércsokit majd a muffinok krémes részét mártsuk bele. (ha jobban tetszik, rá is lehet csurgatni a csokit) Ha szeretnénk mindenféle cukorral, gyönggyel, darával díszíteni, akkor most kell gyorsnak lenni és meghinteni vele a muffinokat, mert a csokoládé nagyon gyorsan megköt. :)

Már csak egy kicsit kell pihentetni, hogy tálalhassuk, de addig mindenképpen tartsuk hűtőben!

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése