Stahl Judit Büntetlen örömök c. könyvében találtam.
Hozzávalók (4 főre)
- 75 g zabpehely
- 75 g liszt
- 2 púpos ek. kakaópor (keserű)
- 1 kk. szódabikarbóna
- 5 dkg étcsokoládé, apró darabokra törve
- 15 dkg barna cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- csipet só
A zabpelyhet szárazon felhevített serpenyőben megpirítjuk, közben néha rázogassuk meg, majd daráljuk le. (lehet kávédarálóval is, én a botmixeremhez tartozó aprítóval dolgoztam)
Robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük.
Összekeverjük a zabpehelyből kapott lisztet a sima liszttel, hozzászitáljuk a kakaóport. Beleszórjuk a csokidarabkákat és a csipet sót, szódabikarbónát.
Összeforgatjuk a száraz egyveleget a tojásos masszával.
Egy kanál segítségével kis adagokat teszünk egy tepsire, a tetejüket kicsit meglapogatjuk.
Megpróbálhatunk kézzel kis gombócokat formázni majd utána kilapítani őket, de nekem valahogy nem akartak sikerülni, így átváltottam a kanalas megoldásra. :)
Légkeverésen 200°C-on pontosan 8 perc alatt készre sütjük.
Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Kávé, tea vagy a kakaó mellé nagyon szuper.
Jó étvágyat!
És egészséges:)
VálaszTörlésIgen, igen! Kipróbáltam, és tanúsíthatom, hogy nagyon finom!
VálaszTörlésNem nagy macera az elkészítés, és legalább tudom, hogy mi van benne (csupa-csupa finomság!). :))
Igazi egészséges csmege. :) Nagyon szeretjük.
VálaszTörlés