2011. szeptember 13., kedd

Sült paradicsomos cheddartorta

Ahogy a pénteki bejegyzésben is írtam, idő hiányában most csak a nagyon leegyszerűsített fogások jöhettek szóba, de ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne ízletes, vagy éppen egy kicsit különleges.


Márpedig ez a "torta" az...sós is, sajtos is és még torta is... :) Az elején féltem, hogy ebből biztosan nem sül ki semmi jó, de ahogy már megszoktam, most is tévedtem. A recept a Nők Lapja Konyhában szerepel. Nagyon is kedvünkre való volt, különösen a férjemére, ugyanis nagy kedvencei a sajt, paradicsom és tészta trió, így ő kifejezetten örült, amikor elmondtam mi készülődik a konyhában. Mint sokszor, a sajtreszelést most is ő vállalta magára. :)

Talán ettől lett olyan fincsi...


Hozzávalók(3-4 főre)


A tészta elkészítéséhez a lisztet morzsoljuk el a hideg vajjal, majd adjunk hozzá 5-7 dkg reszelt sajtot és ízlés szerint sót, borsot. Végül annyi hideg vizet öntsünk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 15 percre, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki és tegyük egy kb. 23 cm-es piteformába. (előtte alaposan vajazzuk ki)
Tegyünk rá egy darab sütőpapírt és szórjunk rá valamilyen hüvelyest (bab, lencse) és forró sütőben süssük 10 percig.
Közben elkészítjük a masszát, amihez a tojást kikeverjük a mustárral és a maradék sajttal.

Ha letelt a 10 perc, vegyük le a babokat és papírt a tésztáról, és terítsük rá a tojásos-sajtot. Majd vágjuk félbe a koktélparadicsomokat (ha nincs ilyen, a sima is tökéletes) és szórjuk meg vele a tortát. Ízlés szerint hintsük meg friss kakukkfűvel.
Dugjuk vissza a sütőbe 20 percre. Ennyi idő alatt szépen megsül, és a sajt is megpirul picit.
Azonnal tálaljuk, tehetünk mellé még paradicsomot, vagy megszórhatjuk kakukkfűvel. Tökéletes vacsi lehet belőle, és ha marad egy-két szelet, akkor elrakhatjuk másnap tízóraira vagy uzsira is. :)

Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés: