2011. július 8., péntek

Meggyes homoktorta

Már tart a meggy szezonja, így én sem úszom meg legalább egy-két meggyes recept nélkül. :) Ez egy nagyon egyszerű, klasszikusnak nevezhető desszert, nyilván mindenki találkozott vele.


Ilyen variációban még nem készítettem el, így nagyon vártam a végeredményt, mivel gyorsan elkészül, váratlan helyzetekben is bevethetjük, ha tartunk otthon egy kis meggyet, de akármilyen gyümölcsből ízletes lesz. :) A receptet A legkedveltebb sütemények c. könyvből vettem.

Hozzávalók

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg keményítő
  • 1 tk. sütőpor
  • 35 dkg meggy (1 üveg befőttnek megfelelő mennyiség)

 A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, és elkeverjük.
Belekeverjük a lisztet, keményítőt és a sütőport, nagyon kellemes állagú tésztát kapunk. A sütőt közben előmelegítjük 170°C-ra, a meggyet pedig lecsöpögtetjük.
Egy tepsit előkészítünk, kivajazzuk, vagy papírozzuk, és a tésztát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk. A meggyeket pedig tetszés szerinti mintában szétszórjuk a tésztán, és egy kicsit is bele is nyomkodjuk.
A már meleg sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Megvárjuk amíg kihűl, majd felvágjuk, és kevés porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat és kellemes hétvégét mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése