Sokfélét ettem és láttam is már, számos módon el lehet készíteni, főleg, hogy a boltok egyre többféle melegszendvics sütő készüléket kínálnak. Van a sima betolós, az összenyomós, amiből kis háromszögek lesznek és persze mindig odaragad a tetejére és a sajt állandóan kifolyik az oldalán. Nem beszélve arról, hogy ezt a kisgépet megint nincs hova tenni a konyhában, mert a pulton nincsen neki helye, de ha elsüllyesztjük a szekrény mélyére, akkor meg egy évben egyszer használjuk, amikor átrendezzük a szekrényt.
Ehhez a szendvicshez nincs szükség semmilyen külön sütőalkalmatosságra, csupán egy hétköznapi tepsire.
Konkrét receptet nem írok, hiszen ez ízlés kérdése, akármit lehet tenni a kenyerek közé.
Én mindig a maradék kenyerekből készítem, így nem vész kárba.
- alaposan kivajazzuk a kiszemelt tepsit
- megszórjuk kevés zsemlemorzsával, jusson mindenhová
- minden ügyességünket latba vetve kirakjuk kenyérrel a tepsi alját
- kívánság szerint a kenyérre halmozzuk a "tölteléket" (sonkát, gombát, paprikát, paradicsomot, vagy ananászt egy hawaii szendvicshez, tulajdonképpen akármit)
- lapka sajttal befedjük
- következik az újabb ügyességi feladat, kenyérrel lefedni az egészet
- egy külön tálban kikeverünk 1 vagy 2 tojást (a tepsi méretétől függően, ha kisebb, elég az 1 tojás) 1 nagy tejföllel, sóval és apróra vágott snidlinggel, vagy póré-, vagy lila hagymával, és nyakon öntjük a kenyereket (ínyencek kísérletezhetnek különböző fűszerekkel is)
- aki nem szereti a tejfölt, vagy laktózérzékeny, az bátran használhat paradicsomos szószt, ketchupot, vagy akármilyen üveges paradicsom alapú mártást (ezekben az esetekben a tojást hagyjuk ki)
- végül az egészre reszeljünk egy kis sajtot, tegyük be az előmelegített sütőbe, és a kívánt szín eléréséig süssük (minimum fél órát!)
- ha elkészült pár percig hagyjuk a tepsiben állni, majd ízlés szerint felvágjuk és melegen tálaljuk
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése