2011. január 19., szerda

Amerikai hot-dog magyar módra

Nyáron az egyik kirándulás alkalmával ebéd gyanánt kipróbáltuk az "Amerikai hot-dog"-ot. (persze, hogy mennyi köze van az Amerikában árult változathoz, azt nem tudom) Mindenki maga elé tudja képzelni, a Balaton partján is sok ilyennel találkozni. Egy fiatal srác trikóban, vagy nagy melegben anélkül árulja ezeket a csodákat, a kis biciklis kocsijából, nagy sárga napernyővel a feje felett. Megvan, igaz?



Na, mi is egy ilyennél álltunk meg. Mondtuk, hogy két hot-dogot kérünk, erre kis nevetés volt válasz. "Hát abból sokféle van." Mutatja a kocsi oldalán lévő táblát, hogy miből lehet választani. Kis kutya, nagy kutya és még sokféle kutyás verzió. Ember legyen a talpán, aki gyorsan tud dönteni. Végül két nagy kutyát kértünk, ami a nevével ellentétben egyáltalán nem volt nagy. Lehet hogy ez a jelző az árára vonatkozott, mert az valóban elég nagy volt. Összességében egyébként nagyon finom volt.
Szilveszterkor maradt meg virsli, amit lefagyasztottam, és csak erre az alkalomra várt, hogy előkerüljön a mélyhűtőből. Előkészítettük a hozzávalókat: reszelt sajt, hot-dog kifli, és lisztezett hagymakarikák. (a virsli már a fazékban fő, azért nem szerepel a képen. :)
A kifliket egyszerűen csak a mikróban megmelegítettük, a hagymát pedig forró olajban ropogósra sütöttem.

Ezután már csak ízlés szerint összeállítottuk. Tettünk bele még szeletekre vágott savanyú uborkát, és csípős jalapeno paprikát. A miénk így nézett ki:

Szóval ez volt a mi nagy kutyánk, nagyon ízlett, bár lehet csak éhesek voltunk. :-)

Jó étvágyat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése